Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Calvados

A calvados fogyasztásának legjobb időpontja az itt és a most

2022. 01. 05. 14:11:00

A calvados különleges helyzetben van, mert egyszerre digestif és aperitif. A benne található almasav nagyszerűen előkészíti az üres gyomrot a soron következő fogások gondmentes befogadására és megemésztésére.

Íme, a calvados nagyon is beszédes „szerencseszámai”!

2021. 05. 10. 12:39:00

A calvados készítése nem mindennapi szakértelmet igényel. Ez igaz a lepárlás folyamatára is, ám nem itt kezdődik a varázslat. A termőföldeken, a gyümölcsfák ágain érő almák adják az ital aromáját, karakterét, és velük, általuk válik azzá, amit világszerte milliók kortyolnak előszeretettel.

 

A Calvados almák ezreinek nektárját rejti

2021. 02. 05. 16:03:00

A Calvados múltja évszázadokat ölel fel. Az első írásos emlék az 1500-as évek közepéből származik, amelyben almapárlatról tesz említést a szerző. A XVI. században aztán hivatalos egylete alakult. 

A Calvados lelke az alma

2020. 07. 07. 13:42:00

A Calvados karakterét a benne lévő, érlelt és lepárolt almabor adja. Tehát nem véletlen, hogy az eredetvédelemben még az is meg van határozva, hogy mely almafajták használhatóak fel az alapanyag elkészítéséhez.

 

Calvados, a gazdag gyümölcspárlat

2019. 12. 09. 14:46:00

A gyümölcsökből készült italok megalkotásának első lépése a megfelelő minőségű alapanyag kiválasztása. Ezt figyelembe véve és a magas minőséget biztosítva alkották meg a Calvados nevet viselő, kivételes ízvilággal bíró terméket.