Calvados
A calvados fogyasztásának legjobb időpontja az itt és a most
A calvados különleges helyzetben van, mert egyszerre digestif és aperitif. A benne található almasav nagyszerűen előkészíti az üres gyomrot a soron következő fogások gondmentes befogadására és megemésztésére.
Íme, a calvados nagyon is beszédes „szerencseszámai”!
A calvados készítése nem mindennapi szakértelmet igényel. Ez igaz a lepárlás folyamatára is, ám nem itt kezdődik a varázslat. A termőföldeken, a gyümölcsfák ágain érő almák adják az ital aromáját, karakterét, és velük, általuk válik azzá, amit világszerte milliók kortyolnak előszeretettel.
A Calvados almák ezreinek nektárját rejti
A Calvados múltja évszázadokat ölel fel. Az első írásos emlék az 1500-as évek közepéből származik, amelyben almapárlatról tesz említést a szerző. A XVI. században aztán hivatalos egylete alakult.
A Calvados lelke az alma
A Calvados karakterét a benne lévő, érlelt és lepárolt almabor adja. Tehát nem véletlen, hogy az eredetvédelemben még az is meg van határozva, hogy mely almafajták használhatóak fel az alapanyag elkészítéséhez.
Calvados, a gazdag gyümölcspárlat
A gyümölcsökből készült italok megalkotásának első lépése a megfelelő minőségű alapanyag kiválasztása. Ezt figyelembe véve és a magas minőséget biztosítva alkották meg a Calvados nevet viselő, kivételes ízvilággal bíró terméket.