Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Japán Különlegességek

Japán italkülönlegességek
Az európaiak számára a távol-keleti kultúra mindig is rengeteg titkot és izgalmat rejtett. Japánból érkező különleges italaink ezt a varázslatos távol-keleti hangulatot kívánják átadni. Japán egyik legismertebb itala a szaké, mely különleges egzotikus italaink között is helyet kap. A szaké egy speciális eljárással készülő rizs alapú ital. Az előállítási eljárás miatt szokták rizspálinkaként is emlegetni. A szaké egy igen autentikus japán italkülönlegesség. A szaké mellett megismerkedhetnek a különleges Umeshu gyümölcsből készült, jellegzetes japán szilvaborral, vagy a burgonyából készülő Shochu-val is. Az egzotikus italok mellett számos japán whisky különlegességgel is kedveskedünk vásárlóinknak, köztük a Suntory család Yamazaki, illetve Hakushu családjával.

Rendezés:

A japán italok közös jellemvonása a nagyfokú minőség. Mindegy, hogy whiskey, sör vagy éppen likőr kerül a poharadba, a japánok által elkészített, s legyártott nedűk nagyon különlegesek, s előállításukban nem ismernek tréfát. Hogy ezt hogy értjük? Egyszerűen. A japánokban óriási tisztelet munkál a tudással szemben. Ha valamit szerettek volna megtanulni, elsajátítani, akkor amellett teljes mértékig kiálltak és kitartottak. Mennyire emlékszik a japán whiskey megszületésére. Ez, az egyszerűen nagyszerű történet, mindent leír és elmond erről a szorgalmas, s tudásra szomjas, tanulni kész népről. Sok-sok évtizeddel ezelőtt két fiatalember, miután kóstolták a whiskyt úgy döntöttek, meg akarják tanulni a gyártását. Igen ám, de ez akkoriban nem úgy működött, hogy online megoldották a kérdést. Helyhez mentek.

Vajon kiktől lenne érdemes tanulni? Persze, hogy a skótoktól. Így aztán kiutaztak, hogy főzdéről főzdére járva tapasztalatokat és gyakorlati élet szülte praktikákat sajátítsanak el. Aztán, ahogy megszerezték a kellő tudást ahhoz, hogy merjenek a saját lábukra állni visszamentek Japánba, s belevágtak. Megalapították az első főzdét, ahol a tradicionális gyártás praktikáit hirdették és nemesítették meg. A japán italokban nem csalódhat! Minden egyes típus ilyen odafigyelés mellett készül, konkrét fajtától függetlenül. A japánok a tökéletességre törekednek. A minőségi alapanyag használat, a koncentrált gyártás és a hatalmas, évtizedek alatt egységessé kovácsolt tudás együtt csodákra - pontosabban japán nedűk palackozására képes. Csak egyéni ízlése és az adott szituáció többi részlete befolyásolhatja, hogy végül  a termékpaletta melyik tagját választja.