Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Keserű Likőr

Rendezés:

A keserű likőr vagyis bitter a köznyelvben gyomorkeserűként szerepel a leggyakrabban. Olyan ízesített égetett szesz melynek, ahogy az az elnevezéséből is kiderül karaktere kesernyés. Az esetek nagy hányadában gyógy és fűszernövények adják meg a végső ízvilág harmóniáját, ezekben az italokban, de a növénykivonatok és különböző aromák is eredményesen alkalmazhatóak erre a célra. Az alkoholtartalom tekintetében tapasztalható némi eltérés, de ha szigorúan a szakirodalmat nézzük, akkor minimum 15, de leggyakrabban 45-50%-kal érdemes számolni. Bár a fogyasztására vonatkozóan nincsenek kőbe vésett szabályok, de tény, hogy sokan étkezések után koccintanak a közbenjárásával. Hogy miért épp a fogások végén? Az ok egyszerű. A gyomorkeserű olyan anyagokat tartalmaz és egyesít, melyek egyedülálló módon segítik és támogatják az emésztési folyamatokat. Ez különösen hangsúlyos, ha az asztalra kerülő étek jócskán zsírosnak számít.

A zsírok komoly problémákat okozhatnak az epében, később a hasnyálmirigyben, ám ha némi ösztönzéssel időben lebontásra kerülnek, akkor a prevenciónak köszönhetően kiküszöbölhetővé válnak a roppantul kellemetlen emésztési nehézségek. Mivel a kesernyés nedűk családja számtalan tagot számlál, így egyes típusokat inkább koktélokhoz alkalmaznak a hozzáértők. A keserű likőr varázsa ízhatásában rejlik. Az ízhatás magyar kifejezés nagyon beszédes, pláne ha a gyomorkeserűkről van szó. Mert elsősorban senki sem csak az ízükért szereti őket, hanem az utózöngéik miatt. A kellemesen andalító, balzsamos utóhatásokért, amiknek hála pillanatok alatt létrejön a vágyott harmónia: íz, karakter, ital és élmény között. A zsindelyes vagy bencés bazilita variációk legalább annyira népszerűek hazánkban, mint az Unicum, de a kínálatunkban az összes, minőséget képviselő gyártót megtalálhatja.