Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A calvados fogyasztásának legjobb időpontja az itt és a most

A calvados különleges helyzetben van, mert egyszerre digestif és aperitif. A benne található almasav nagyszerűen előkészíti az üres gyomrot a soron következő fogások gondmentes befogadására és megemésztésére.

Miközben a túlterhelt emésztést is támogatja, serkentve a zsírok lebontását és az amúgy nehéz étel könnyed áthaladását. Úgyhogy ha az a kérdés, hogy mikor érdemes belőle kortyolni: étkezés előtt vagy után, akkor az egyetlen helytálló válasz, hogy is-is. A legideálisabb kéz és pohár közelében tartani az üveget.

A calvados házasításra is méltó

Mire gondolunk? Ha Franciaországban élnénk, akkor erre a dilemmára azonnal rávágnánk a feleletet. Ám kis hazánkban még kevéssé elterjedt az un. Café Calva. Ez az italkülönlegesség a franciák egyik kedvence, ugyanis az Amerikában Apple Jack néven elhíresült nedű csodálatos ízjegyeket bont ki a fekete kávéból. Persze azért az arányok is lényegesek: több a kávé, mint az alkohol, ilyen módon inkább a kávészeretők választása, de persze a nedűért alapjáraton rajongók is örömmel nyúlnak utána. Ez az a koktél vagy exkluzív kínáló, amit pillanatok alatt a saját otthonában is elkészíthet. Nem kell más hozzá, mint egy üveg minőségi ital és egy csésze erős fekete. Az, hogy a kávé milyen pörkölésű, alapvetően mellékes: ízlés kérdése. De azért tanácsos nem ízesített variációt választani, mert a különböző, utólag hozzáadott aromák torzíthatják a végső ízhatást.

calvados könnyen megárt?

Tény, hogy itatja magát, de azért pár kortytól még nem áll feje tetejére a világ. Kávéval keverve pedig inkább a koffeintartalma az, ami ütős.

Tartalomhoz tartozó címkék: Calvados Calvados ital