Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Vodka

Rendezés:

A vodka történetét sokan összemossák, tévesen az orosz-lengyel szeszfőzés kezdeti históriájával, pedig az akkoriban készített nedűk csupán egy valamiben egyeztek meg: nagyrészt ihatatlannak minősítették őket. A finomító oszlopok megjelenése, azonban komoly áttörést jelentett, s elindulhatott a valóban prémium alkoholgyártás. Ukránul bár kevesen tudják, de a vodka vizecskét jelent, ám ez nem a milyenségére, karakterére vonatkozó jellemrajz, sokkal inkább a szabad szemmel látható fizikai paraméterekről szól. A színtelen, s többnyire szagtalan ital óriási népszerűségnek örvend, s nemcsak az orosz-lengyel területeken élők körében. Hazánkban is már évtizedek óta arat, és emberek millióit varázsolja el. Eleinte azok a típusok voltak ismeretesek, melyek ízesítés nélkül kerültek a polcokra, ám idővel a kereslet igényeire reagálva a kínálat palettája változott, s feltűntek az ízesített variációk.

Ezek többnyire önmagukban fogyasztva adják ki leginkább markáns ízjegyeiket, míg az ízesítetlen variáns koktélokban kiválóan helytáll. A vodka-narancs az egyik legkedveltebb italkülönlegesség, különösen a fiatalok körében. Mivel dominanciája nem erőteljes, így ténylegesen jól idomul a környezetéhez, vagyis például összhangot alkothat a gyümölcslevekkel, üdítőkkel, de más alkoholokkal vegyítve is ütős kombináció hozható létre. Jó, ha mindig van vodka a kamrájában! Ez az a nedű, mely társául szegődhet a családi, baráti beszélgetések, találkozások során, de egy dolgos hétköznap megkoronázásában sem kihagyható elem. Ajándékba is szánhatja ezt a nedűt, ha tudja a meglepni kívánt félről, hogy rajong a “vizecskéért”. Ha pedig szívesen toppan otthona képzeletbeli bárpultja mögé, hogy mixeljen kicsit, akkor a jelenléte tényleg nélkülözhetetlen.