vermut olcsón
A vermut több mint aminek látszik
A vermut közkedvelt koktélalapanyag, de nem érdemes beskatulyázni, és kizárólagosan így gondolni rá. Szobahőmérsékleten kiválóan eláll, ettől függetlenül a hozzáértők fogyasztás előtt a behűtését javasolják. Így ugyanis az ízjegyei sokkal inkább érezhetővé és ízlelhetővé válnak.
Fókuszban a vermut fajtái és felhasználási módjai
A vermut önmagában fogyasztva, koktél alapanyagként, sőt, gasztronómiai “cserejátékosként” is bevethető. Utóbbi annyit jelent a gyakorlatban, hogy a nedű kiválóan alkalmas fehérbor helyettesítésére.
Vermut – Ital, amit mindenki jól ismer, vagy mégsem?
„Felrázva, nem keverve”. Ez a néhány szó sokat tett a koktélok és az egyik legfontosabb alapanyaguk, a vermut népszerűségéért. A 007-es által kortyolgatott koktélhoz hasonlóan, a mai italkeverékekben is gyakori összetevő, ám magában is méltán megállja helyét a vermut.
A vermut a növények sokízűségével csábít
A vermut egyik „beceneve” az ürmös bor, ami azért találó kifejezés, mert árulkodik a nedű karakteréről. A likőrbort ugyanis többnyire fehér ürömmel vagy bárányürömmel ízesítik, de a fűszerezés jellegét további fűszer- és gyógynövények együttesen alakítják ki.