Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A vermut több mint aminek látszik

 

A vermut közkedvelt koktélalapanyag, de nem érdemes beskatulyázni, és kizárólagosan így gondolni rá. Szobahőmérsékleten kiválóan eláll, ettől függetlenül a hozzáértők fogyasztás előtt a behűtését javasolják. Így ugyanis az ízjegyei sokkal inkább érezhetővé és ízlelhetővé válnak.

 

A vermut bármeddig eltartható?

Furcsának tűnhet a kérdés, mégis viszonylag sokszor találkozni vele. Az ital kedvelői valószínűleg felszisszennek, ha ilyesfajta dilemmát látnak, hiszen hogy lehetséges az, hogy a megbontott üveg tartalma nem “párolog” el pillanatok alatt? Mindenesetre, ha elsősorban a vendégei miatt tart otthon belőle, vagy csak időközönként kortyolgat a nemes nedűből, akkor a legjobb, amit tehet, ha hűtőbe teszi. Bár, ahogy azt már fentebb is említettük, szobahőmérsékleten is jól elvan, de bontás után azért mindenképpen ajánlott a hűtött közeg.

A szakértők ehhez még azt is hozzáteszik, hogy egy hónapnál tovább nem ildomos őrizni a felbontott nedűt, tehát jó, ha időt szán, vagy lehetőséget teremt az elfogyasztására. Ha pedig a kortyolás került a figyelem célkeresztjébe, akkor hogyan érdemes hozzáfogni? Jéggel, citrommal? Magában? Aperitifként, esetleg kísérőként? Nos, bár az egyéni szokások és ízlési tendenciák sokat nyomnak a latba, azért általánosságban elmondható, hogy a fehér és vörös, azaz száraz és édes fajtákat előszeretettel javasolják aperitifként, magukban kortyolni. Esetleg koktélok részeként is előkerülhetnek természetesen, lévén kár lenne tagadni, hogy az egyik legtöbbet használt összetevőről van szó.

A vermut a konyhában is helytállhat?

De még mennyire!A fehérbor helyettesítésére kiválóan alkalmas, így aztán páclevek, pörköltek, szószok és mártások is sikeresen készíthetőek a közbenjárásával.

Tartalomhoz tartozó címkék: vermut vermut olcsón