Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

vermut

A vermut több mint aminek látszik

2020. 10. 15. 13:41:00

 

A vermut közkedvelt koktélalapanyag, de nem érdemes beskatulyázni, és kizárólagosan így gondolni rá. Szobahőmérsékleten kiválóan eláll, ettől függetlenül a hozzáértők fogyasztás előtt a behűtését javasolják. Így ugyanis az ízjegyei sokkal inkább érezhetővé és ízlelhetővé válnak.

 

Fókuszban a vermut fajtái és felhasználási módjai

2020. 09. 14. 14:18:00

 

A vermut önmagában fogyasztva, koktél alapanyagként, sőt, gasztronómiai “cserejátékosként” is bevethető. Utóbbi annyit jelent a gyakorlatban, hogy a nedű kiválóan alkalmas fehérbor helyettesítésére. 

Vermut – Ital, amit mindenki jól ismer, vagy mégsem?

2020. 04. 09. 11:32:00

„Felrázva, nem keverve”. Ez a néhány szó sokat tett a koktélok és az egyik legfontosabb alapanyaguk, a vermut népszerűségéért. A 007-es által kortyolgatott koktélhoz hasonlóan, a mai italkeverékekben is gyakori összetevő, ám magában is méltán megállja helyét a vermut. 

A vermut a növények sokízűségével csábít

2020. 02. 17. 13:26:00

 

A vermut egyik „beceneve” az ürmös bor, ami azért találó kifejezés, mert árulkodik a nedű karakteréről. A likőrbort ugyanis többnyire fehér ürömmel vagy bárányürömmel ízesítik, de a fűszerezés jellegét további fűszer- és gyógynövények együttesen alakítják ki.