Nem hiába tartja a mondás, hogy az igazi skót whiskyből még az angyalok is lehúznak néhány kupicával a mennyországban, amikor a “nagyfőnök” nem látja. Ezt a páratlan italt a szülőföldjén gyakran emlegetik a skót aranyként, ami egyrészt az aranyló színéből, másrészt pedig a felbecsülhetetlen értékéből eredeztethető.
Az ital helyesírásával kapcsolatos szabályokra meglehetősen érzékenyek az északi népek, az “e” nélkül írt whisky ugyanis a skót és a kanadai nedűt jelenti, az “e” betűs whiskey nevet pedig, az ír és amerikai változatok viselik, amely típusok elkészítése bizonyos tekintetben eltérnek egymástól. A skótok ebben sem ismernek tréfát, Edinburghban olyan magas szinten el lehet sajátítani a skót whisky készítés tudományát, hogy az oktatási intézmények doktori ranggal is megjutalmazzák a legkitartóbb hallgatókat. A nagy hagyományokkal rendelkező italt pontosan 3 évig és 1 napig érlelik tölgyfahordókban, és kétszer, két és félszer, ritkán háromszor is lepárolják, mielőtt palackokba töltik.
Csak kevesen tudják, hogy a szeszfőzők munkájába az angyalok is lelkesen „besegítenek”, az érlelés során ugyanis évente 2-4% százalék elillan a párlatból. Ezt a helyiek angel’s share-nek, vagyis az angyalok jussának nevezik, hiszen„egyértelműen” ők dézsmálják meg a hordók tartalmát. A webáruházunk kínálatában elképesztően sokféle kanadai és skót whisky, valamint számos whiskey is megtalálható, amik kivétel nélkül olyan gyártóktól származnak, akik magas színvonalon űzik a whiskykészítés művészetét.