Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Az Árpád pálinka generációkat hoz össze

Illatos barack, ízes szilva, karakteres körte? Mi az, ami az Árpád pálinka sikerét a poharakba és a szívekbe tölti? A hagyomány tisztelete vagy az innovációk keresése? Valójában mindkettő. 

Megingathatatlan tradicionális alapok nélkül nincsen pálinka gyártás, legalábbis a családtagok így vélekednek. Tény, hogy az ősi receptúra stabilitása az, ami az Árpád pálinka folyamatosan jelenlévő magas minőségét biztosítja. Ez pedig azt is jelenti, hogy a két évvel ezelőtti kortyok és a mai cseppek azonos ízvilágot képviselnek. Nincsenek eltérések, különbségek, és ebben a prémium kategóriában ez igazi kincs.

De, ha már megemlítettük az íz kérdését, akkor lényeges kihangsúlyozni, ahogy ezt a família pálinkáért rajongó tagjai is teszik, hogy a hazai termőföldnél nincsen értékesebb a világon. Azok a gyümölcsök, amiket a magyar hon szíve érlel, a legfinomabbak. Ráadásul a jellegzetes ízjegyeikre azonnal ráismerni: érzékelhető bennük az a többlet, aminek az ereje a szesz minden egyes cseppjében is felfedezhető. Ezért van az, hogy az egymástól korban távolinak tűnő generációk tagjai is ugyanazt szeretik a nedűben, azt a markánsságot és azt a régmúltat képviselő, mégis az újdonságokat sem kizáró jelleget.

De hol kaphatnak szerepet az innovációk egy ilyen, főleg tradíciók által mozgatott körforgásban? Az Árpád pálinka előállításánál jó szolgálatot tesznek azok a gépek, amik a legmodernebb vívmányok ezen a területen. Megkönnyítik, felgyorsítják, helyenként automatizálják az egyes részfolyamatokat, viszont az esszencia megmarad, és így bár a technológia ténylegesen az újítások dimenziójához tartozik, ám amitől a pálinka eredetivé és utánozhatatlanná válik, az a család történelmének évszázados múltjában gyökerezik.

Tartalomhoz tartozó címkék: Árpád pálinka Árpád pálinka ár