Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

Andrássy Pincészet

Andrássy Tokaji Pincészet
Az Tokaji borvidék egyik közkedvelt pincészete az Andrássy Pincészet 1999 szeptemberében alakult, az Andrássy család Tarcali kúria épületében. Az 1999-es évben rendkívül kimagasló minőségű szőlő és aszúszem termett, így a pincészet megalakulását követően máris kiváló tokaji borokkal jelentek meg a piacon. A tokaji borászat bővítésére a 2003-as évben került sor, mikor is Az egykori kúria gazdasági épületei helyén az eredeti pince felett 865 m2 hasznos alapterületű borászati üzem építését kezdték meg , ahol 2005-ben már a saját termőterületről származó szőlőszemek feldolgozása folyt.
Az Andrássy Pincészet indulásakor még nem rendelkezett saját földterülettel, ezért csak felvásárolt szőlőből és aszúszemekből készültek a kiváló tokaji borok. A 2000-es szőlőtermés ismételten kimagasló minőségeket produkált, így újból remek aszúszemekből készíthettünk prémium tokaji aszú borainkat.
Az idő igazolta döntésüket, a kezdeti nehézségek ellenére kár lett volna kihagyni ezt a két csodálatos évjáratot. Az eredeti pince felett megépített 865 m2 hasznos alapterületű borászati üzemben 2005 őszétől már itt dolgozták fel a saját területünkről származó termést.
Az új tokaji borászat nem kevesebb mint 2000 hektoliter tartályos kapacitással, és az alatta elhelyezkedő 400 éves pincében 500 hektoliteres fahordós tárolótérrel rendelkezik. A megépített modern Andrássy borászatban megvalósul a szőlő optimális idejű feldolgozásának a lehetősége, a gyors bogyózás, préselés után a számítógép vezérelte tartályokban folyik az erjesztés. Rendelkezésre állnak a borkezelés gépei, valamint a mosó- töltő- címkéző gépsor lehetővé teszi, hogy a teljes bortermelésünket palackozzanak. Így évjárattól függően 120–170 000 palackbort készítenek évente. Az Andrássy legkeveltebb tokaji borai: A 3 puttyonyos tokaji aszú, 4 puttonyos tokaji aszú, 5 puttyonyos tokaji aszú, 6 puttonyos tokaji aszú, a tokaji furmint, hárslevelű és szamorodni, valamint a késői szüreteléső tokaji hárslevelű.