Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A tequila önmagában, önmagáért szerethető

A tequila tisztán fogyasztva olyan ízkarakterrel ajándékozhatja meg, ami különlegességével szinte biztos, hogy leveszi a lábáról. 

Pláne, ha egy egzotikus variáció cseppjeit ízleli meg, mely tovább fokozhatja a nedű iránt érzett rajongását. Érdemes kipróbálni valóban csak magában kortyolni ezt az italt, még akkor is, ha ez a rituálé szerelmeseinek szemében szentségtörésnek tűnik. De honnan is jön ez a ragaszkodás a citrom-só vagy narancs-fahéj kombináció után?

Egykor, több száz esztendővel ezelőtt az alkoholok minősége nem minden esetben érte el azt a szintet, ahol az élvezeti fogyasztás megvalósulhatott volna. Ekkor két mód állt a feljavításra, mert mégsem önthették ki a latrinába a félresikerült cseppeket. Az egyik mód, hogy fűszerekkel újrapárolták az italt, így adva egy másfajta, talán értékelhetőbb karaktert a kortyoknak. A másik verzió pedig a fogyasztás során társított ízanyagok hozzászürcsölése, evése. A citrom-só vagy narancs-fahéj így kerülhetett fókuszba, természetesen azokon a földrajzi területeken ahol a citrusfélék elérhetőek voltak a hétköznapi emberek számára.

Ez persze ma már csak egy porosodó történet, viszont nagy valószínűség szerint nagyjából évszázados gyökerű rituáléról van szó, amitől nem válnak meg szívesen az emberek, pláne hogy nem egyszer ettől tűnik a tequila fogyasztása izgalmasnak, különlegesnek, s a szokásostól eltérőnek. Függetlenül attól, hogy ez vajon helytálló elképzelés vagy sem, az biztos, hogy ez az ital megérdemli azt, hogy önmagáért, a karakteréért kortyolják. A prémium minőségű nedűt palackozó gyártók kivétel nélkül felejthetetlen élményekkel ajándékozzák meg azokat, akik nyitnak az egyszerű ízlelés irányába, és nem nyúlnak semmilyen más ízesítő után.

Tartalomhoz tartozó címkék: tequila tequila ár