Számtalan apróságnak tűnő, mégis lényeges részleten áll vagy bukik a főzés sikere. De ha minden a helyére kerül, akkor olyan eredmények könyvelhetőek el, amelyek igazán koccintásra méltóak.
Mitől annyira közkedvelt a Panyolai pálinka?
Az alkoholfogyasztás egyrészről ízlés kérdése. Attól függ, hogy kinek, mi az a karakter, erősség, ami bejön, és melyek azok az ízhatások, amik tényleg hatást gyakorolnak az érzékekre. Bár természetesen mindenütt megállapíthatóak általános érvényű szabályszerűségek, azért összességében ez mégis csak egyénfüggő. Másrészről azonban művészet is, és mint ilyen, odafigyeléssel, hozzáértéssel elemezhető. Ez az a pont, ahol a gyártás során alkalmazott minden részlet előtérbe kerül. Itt jön felszínre elsősorban, hogy a felhasznált gyümölcsök, maga a cefre és az érlelés milyen ízjegyeket hoznak magukkal. Ha egy pálinka elérte a kiválósági szintet, akkor azt már „csak” meg kell tartani. Nyilván ezt leírni könnyű, de megvalósítani már nehezebb. A hagyományos receptúrák tiszteletével azonban a minőségi alap stabilan megteremthető. A Panyolai is ezért annyira kedvelt, mert a tradíciók tisztelete minden korty nedűjében ízlelhetően megjelenik. Ám a sikerhez ennyi nem elég. Tudni kell lépést tartani a technológiai innovációkkal, és ami talán még nagyobb kihívás: egyensúlyba hozni a régmúlt eszközeit, eljárásait a modern találmányokkal.
A Panyolai pálinka a múltat és a jövőt a jelen pillanat kortyolásában egyesíti
Szavak és körülírások helyett a legjobb erről személyesen meggyőződni. Egészségére!