A Panyolai elixír lelkét a hazai termőföld kebléből táplálkozó gyümölcsök adják
Mitől olyan egy pálinka, amilyen? Ha csak az előállítás milyenségén múlna az egész, akkor gyakorlatilag a világon bárki, aki képes megteremteni a technológiai hátteret, sikerrel járhatna a szeszfőzésben. De, mint ahogy a tapasztalat tanúsítja, ez egyáltalán nincs így. Óriási különbségek fedezhetőek fel az egyes italmárkák termékei között.
Tehát nem pusztán a gyártás az, ami meghatározó. Mindenek előtt a felhasznált nektárok minősége, ízessége, savanyúsága vagy éppen édessége az, ami komolyan befolyásolja a végeredmény jellegzetességét. A hazai földben ringó értékek pótolhatatlanok. Így aztán a magyar gyümölcsfák és szőlőtőkék terményei utánozhatatlanok.
Ezen kívül pedig ott vannak a receptek. Azok a receptúrák, amik generációk óta öröklődnek, megőrizve az ősök tudását, szakértelmét, és egyben a tradíciók tiszteletét. Mindezen kincsnek a kiaknázásához pedig lélek és lelkesedés kell, ami a Panyolai családból nem hiányzik.
A Panyolai elixír csak azoknak ajánlható, akik bírják a karcos ízeket?
Nem kizárólagosan, lévén a palettában számtalan ízvilág ölt pálinkatestet. Vilmos körte, szilva, meggy, szőlő… Ízek, amelyek külön ízdimenziókat képviselnek.