Na jó, a helyzet az, hogy a legjobb, ha mindig tart a keze ügyében egyet a kedvenc ízeiből, mert a felhasználási lehetőségek száma, ha nem is végtelen, de hosszú ideig sorolható.
A Monin szirup a koktélok ízlelke?
Így is lehet fogalmazni. Kétségtelen tény, hogy a jellegzetes ízjegyeivel áthatja, meghatározza az őt körülvevő textúrát. Szirup lévén, karakteres, domináns ízhatásokról beszélünk. Ez több szempontból is lényeges tulajdonság. Egyrészt a számtalan ízharmónia megszámlálhatatlanul sok italkülönlegesség remekeléséhez szolgálhat alapul. A nem mű, sokkal inkább természetes hatásnak hála, a koktélok és keverékek meghálálják a szirup cseppjeit. Másrészt az ízesszencia olyannyira domináns, hogy az egyes típusokból nagyon kevés elegendő az ízlelőbimbókat kényeztető sikerhez. Vagyis a szirup használata kifejezetten gazdaságos.
Melyek a legnépszerűbb ízesítések?
A csokoládé nem megy ki a divatból, de a gyümölcsös variációk is mindig kellően kedveltek. Ám felsorolás helyett, a legjobb tanácsadó a saját ízlése. Illetve sokat segíthetnek a különböző receptek is, amik konkrétan meghatározzák, hogy bizonyos típusú italokhoz milyen ízjegyű szirupra van szükség.
Miért jó, ha a konyhában kézközelben vár a Monin szirup?
Azért, mert nem olyan hozzávalóról van szó, ami kizárólag koktélok és italok összetevőjeként állhatja meg a helyét. Sőt,desszertek, édességek, sütemények és főfogásokhoz remekelt szószok, mártások részeként is nagyszerűen szerepelhet. Ildomos tehát kiaknázni a szirupban összpontosuló, ízlelőbimbókat kényeztető, gasztronómiai alkotásokat megnemesítő előnyöket.