Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A fehér rum egy minőségi ital

A fehér rum egy olyan alkoholos ital, ami leginkább Latin-Amerikában elterjedt. A keletkezésének története visszavezethető egészen az ókorig. 

Később már Marco Polo is megismerte a különleges cukorból készült édes bort. Majd többszöri kísérletezés révén rájöttek, hogy a cukornád melléktermékéből, erjedés után alkoholos ital készíthető. Ennek az nedűnek ma már több változata is megtalálható, vannak sötétebb árnyalatú és karakteresebb rumok, van aranyszínben pompázó és létezik fehér rum is. A színüktől függően változhat a felhasználásuk.

A fehér vagy világos árnyalatú, könnyebb textúrájú italokat előszeretettel használják koktélokba, míg a sötétebb színű társaikat magukban fogyasztják, de sokszor ezek is koktélok adalékai lesznek. Emellett a fehér rumot sokszor használják a konyhában is, különböző sütemények alapanyagaként. A fehér rum és a többi típus a nádcukorból kinyert melaszból készül, amit erjesztéssel és lepárlással sajtolnak ki. Ez a folyamat igen időigényes, hiszen egy olyan égetett szeszről van szó, aminek az alkoholtartalma általában 37 százaléktól egészen 60 százalékig terjedhet.

A fehér rum a jellegzetes világos színét annak köszönheti, hogy az érlelése során nem fából készült hordókba helyezik, hanem üveggel bélelt tartályokban tárolják, ami segít abban, hogy megpihenjen az ital teljesen semleges környezetben, megtartva az áttetsző árnyalatát. A sötétebb rumokat fa, leginkább tölgy hordókban, akár több évig is érlelik, a fekete rumnak nevezett italt pedig egyedi fűszerekkel ízesítik.

Tartalomhoz tartozó címkék: fehér rum fehér rum olcsón