Természetesen a páratlan nedű koccintásra is alkalmas, így egy kisebb-nagyobb baráti társaságban szintén jó, ha előkerül a 40%-os alkoholtartalommal rendelkező finomság.
Nem minden borpárlat konyak
Tévesen a legtöbb borpárlatot konyak néven emlegetik, de valójában, csak a franciaországi Cognac tartományból származó és a szabályozásoknak megfelelően készült égetett szeszesital nevezhető így. A konyakra vonatkozó nemzetközi eredetvédelem az európai Unión túl, az Amerikai Egyesült Államokra is kiterjed, amit mindenhol tiszteletben tartanak.
A konyak előállítása
Az egyedi eljárás előírja, hogy rézüstben kell történjen a lepárlás, kétszeri alkalommal. De ez még nem minden, ugyanis a meghatározott termőhelyről származó szőlők felhasználási aránya sem mindegy. Az alapot kínáló száraz, savas bor önmagában történő elfogyasztása nem jár olyan élvezeti értékkel, ezért is történik meg annak a lepárlása. A művelet után, legalább 2 éven keresztül kell érlelni tölgyfa hordó mélyén. Az eredetileg 7%-os alkoholtartalommal rendelkező nedű végül hígításra kerül desztillált víz hozzáadásával, valamint házasítják azt más, már régebben elkészült italokkal. Így születik meg a sajátos ízvilággal rendelkező és már értékesíthető konyak.
Kóstolja meg a prémium konyak kiviteleinket!
A Courvoisier Emperior, a Courvoisier Initiale Extra, Castarede XO Armagnac Dekanter, Camus Rarissimes 40 Year csak néhány azon kivételes konyak termékek közül, amiket néhány kattintással megrendelhet. Élvezze az egyedi ízek harmóniáját!